PROBLEMES CIRCULATORIS DURANT L’ESTIU

Ha arribat l’estiu i, com cada any, han començat els problemes circulatoris en una gran part de la població. Això és a causa de l’efecte vasodilatador de les altes temperatures en les venes. Amb la calor, els vasos perifèrics es dilaten i la sang flueix en més gran mesura a prop de la pell, de manera que es dilaten els vasos venosos i els capil·lars de la pell.

Les cames són les principals afectades dels problemes de circulació. Per aquesta raó, a l’estiu, molta gent sent les cames pesades, cansades i inflamades. Però quan els problemes circulatoris són més greus, és quan arriba la dolor.

Els problemes venosos a les cames poden acabar derivant en varices, altrament dit varius. Aquestes apareixen amb més freqüència en dones a causa de la influència hormonal. Segons els últims estudis epidemiològics, les varius apareixen en un 10-15% dels homes i en un 20-25% de les dones. A més a més, són fins a tres vegades més freqüents en persones més grans de 35 anys.

Per tant, l’edat avançada és un factor molt important i influent en els problemes circulatoris. Altres factors que poden agreujar els problemes venosos són:

Hi ha diversos hàbits que podem dur a terme per prevenir aquests problemes de circulació, sobretot pel que fa els que afecten a les cames:

Un altre problema venós molt comú a l’estiu són les morenes. De fet, també són varius o inflamacions de les venes al recte i l’anus. Aquestes poden ser causades per fer massa esforç durant les defecacions, seure al vàter massa estona, restrenyiment crònic o diarrea i dietes baixes en fibra, entre d’altres.

Per evitar les morenes és recomanable consumir aliments rics en fibra, beure molt de líquid, prendre banys calents per alleugerir la dolor i, quan els símptomes són més greus, es poden aplicar cremes, ungüents o supositoris per a morenes. Aquests ajudaran a alleugerir la dolor, la inflamació i la picor de les morenes externes. Quan són internes o els símptomes són molt greus es recomanaria que visiteu el metge.

 

Marta Ribera

Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. A l\'fer clic al botó D\'acord, acceptes l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les seves dades per a aquests propòsits.    MÉS INFO
Privacidad
×