Neteja facial

 

 

Hi ha molta varietat de productes per la neteja facial: tònics, mascareta, mousse, sabons, exfoliants …. Però saps quin tipus de pell tens? I quins són els productes que necessites?

 

Pell seca: És tirant, sense lluentor, aspra, trencadissa i amb descamacions.

 

Pell grassa: Té lluentor i un tacte oliós, porus dilatats, grans i/o punts negres.

 

Pell mixta: Presenta zones de pell seca i grassa, especialment en el front, nas i barbeta (zona T)

 

Pell sensible: Té tendència a presentar vermellors, irritacions, tibantor o picor, i a alterar-se davant qualsevol canvi, ambiental o emocional.

PELL SECA

Una pell seca necessita productes suaus que continguin propietats hidratants. Les llets netejadores o els olis netejadors són ideals per prevenir la sensació de tibantor a la cara. Després s’ha d’aclarir la pell amb aigua tèbia i s’hi aplica un tònic astringent suau sense alcohol.La pell seca, en produir menys grassa natural, necessita un extra hidratació per mantenir-se sana i jove. Tria una crema humectant per preservar la humitat natural de la pell i que contingui protecció solar.Les mascaretes nutritives són ideals per nodrir i hidratar la pell seca de la cara.

 

PELL GRASSA

Per poder tenir una pell sense lluentors és imprescindible que mantinguis una correcta rutina de neteja diària que t’ajudarà a reduir la sèu produïda. Per això, és important que rentis el teu rostre dues vegades al dia amb un sabó o gel especial per a pells grasses i sobretot, hauràs d’incidir a la zona del nas, el front i la barbeta (la zona T) ja que és on hi ha més sèu.

També és important que per poder tenir una pell sense lluentors, eliminis les cèl·lules mortes que s’emmagatzemen en la dermis i que poden provocar l’aparició de nous granits i/o barbs. Per això, hauràs d’exfoliar el teu rostre almenys una vegada a la setmana, ja que això t’ajudarà a netejar els porus i eliminar la brutícia.

A més d’això, és important que, setmanalment t’apliquis una mascareta per tractar la sèu de la pell.

El més aconsellat és que optis per productes sense olis ja que aquests fan més sèu a la pell i poden empitjorar la salut del teu cutis.

 

 

PELL MIXTA

La neteja facial diària és un pas que no has de saltar-te si desitges cuidar bé la pell mixta. De fet, és necessari netejar i purificar el rostre dues vegades al dia, matí i nit. Per a això, utilitza un gel netejador específic per a aquest tipus de pells. Aplica el gel amb moviment circulars a la zona T del rostre per eliminar l’excés de greix i, després, fes-ho lleugerament per les altres zones que siguin més seques.

La cura de les pells mixtes requereix l’aplicació d’un tònic per eliminar impureses, tancar porus i refrescar la dermis.

És essencial utilitzar una crema hidratant “oil free”, és a dir sense olis i aquelles amb fórmules astringents.

Una cura perfecta per a la pell mixta és realitzar una exfoliació i aplicar una mascareta nutritiva un cop a la setmana.

 

 

PELL SENSIBLE

Una pell sensible és reactiva i amb baixa tolerància a les agressions externes. Per netejar la pell sensible, es requereix especialment l’ús de productes hipoal·lergènics, aquests tenen unes propietats que impedeixen les reaccions al·lèrgiques. En primer lloc, es recomana utilitzar una llet netejadora sense aclarir, la qual ha d’aplicar-se en quantitats reduïdes mitjançant suaus moviments circulars. Per retirar-la, utilitza un disc de cotó i llest!

Una vegada el cutis estigui ben net i lliure d’impureses, és el torn de refrescar-ho i descongestionar-ho amb un tònic facial formulat específicament per a pell sensible. També es pot substituir per l’aigua termal, ja que té propietats calmants i protectores, les quals ajuden a alleujar les vermellors i les picors.

És recomanable exfoliar cada quinze dies o fins i tot una vegada al mes. Quan ho facis, evita exfoliants amb grànuls i substitueix-los per una esponja natural o per mascaretes facials relaxants i fes-ho amb moviments suaus.

Per finalitzar amb la rutina de neteja de la pell sensible, és fonamental nodrir-la amb una crema hidratant que contingui substàncies descongestives, calmants i regeneradores.

Per qualsevol dubte us podeu adreçar a la Farmàcia Sònia Torres de Begur, a l’Avinguda Onze de Setembre, 3 Begur.

Alba Millan

Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. A l\'fer clic al botó D\'acord, acceptes l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les seves dades per a aquests propòsits.    MÉS INFO
Privacidad
×